19 Kasım 2019 Salı

Bitki Besini


Bitki Besini
Her bitkinin besin istekleri ve ihtiyaçları farklıdır. Buna bağlı olarak bütün bitkilere aynı gübre vermek hem maliyeti artırır, zaman kaybına sebep olur ve verimde düşüşe sebep olur. Kaktüs yetiştiriciliğinde kaktüslerin temel ihtiyacı Azot, Fosfor, Potasyum, Demir, Çinko, Bakır ve Kalsiyumun yanı sıra Hümik, Fülvik Asit iken,  saksı çiçekleri için Azot, Fosfor ve Potasyum yeterlidir. Buna bağlı olarak, kullanılmayan vitamin ve minareli toprak depolar ve belli bir süre sonra pH değeri yükselerek toprağı kilitler. Kilitlenen toprak ilk önce su tutma kapasitesini kaybeder, sayesinde bitki ihtiyacı olan bitki besin ihtiyacını karşılayamadığı için kurumaya veya çürümeye başlar. Sürpriz bir durumla karşılaşmamak için bitki besini kullanımı önerilir.


Bitki Besini ne işe yarar? Bitkiye özel hazırlanan bitki besinleri, bitki ihtiyaçlarını karşılamak için özel hazırlanır. Bitki besininin bir tür gübre olduğunu unutmayalım. Bitki besini ile sıradan gübreler ve organik gübreler arasındaki fark ise organik gübrelerin içeriği bir biriyle farklı olmasının yanı sıra, bitki besini sürekli aynı içerik ve ihtiyaca göre ihtiva eder.

Kaktüs yetiştiriciliği incelendiğinde kaktüsün temel ihtiyacı olan Azot, fosfor ve potasyum ile demir, çinko, bakır ve kalsiyuma ciddi ihtiyaç duyar. Kaktüsün bütün ihtiyacını karşılayacak bitki besini grupları incelediğimiz zaman karşımıza sadece tüm ihtiyaçları içinde ihtiva eden Egzotik Garden tarafından hazırlanmış kaktüs bitki besini kategorisinde her bitkiye özel hazırlanan bitki besinleri ile karşımıza çıkıyor.

Bitkiye özel hazırlanan ve her bitki için ayrı ayrı üretilen bitki besinleri uzun araştırma, inceleme ve kullanım neticesinde tamamen yarasa gübresi, açık deniz yosunu ve solucan gübresi orantılı karışımından organik üretilmektedir. Kullanıcılarına % 100 müşteri memnuniyeti garantisi veren Egzotik Garden bitki besini tanıtım fiyatı olan 250 Gr / 9.90 TL’ye lansman fiyatı ile kullanıcıların beğenisine sunulmuştur. Bitki besini, Bitki vitamini ve diğer tüm bitkilerin gübrelerine ulaşmak için egzotikgarden.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder