27 Aralık 2019 Cuma

Bonsai bakımı


Türkiye’de yeni yeni bir kaç Bonsai Derneği kurulmuştur. Bonsai bakımı  Bu derneklerin çoğu şirketlerin bünyesinde sponsorluk sayesinde büyük bir ilerleme olmuştur.
Herhangi bir Bonsai örneğinin değerlendirilmesinde göz önünde tutulacak unsurlar ağacın kökleri, gövdesi ve dallarının görünümüdür. Bu üç unsur değerlendirmenin üç temeli olarak kabul edilse de görünüm ve sekil yine de ana kriter sayılmamalıdır. Zira, iyi bir Bonsai örneğinde bütünüyle bir uyum, güzellik ve karakter bulunmalıdır.

Bugün Japonya’da Bonsai sahibi olanların büyük bir çoğunluğu bunları miras yoluyla devralmıştır. Ama onlar da hayatları boyunca bu son derece tatminkar hobiyi sürdürürler. Bonsai bakımı  başlı başına çok zor görülen bir hobi olarak görülse de, biraz ilgi gösterdikten sonra zor hiçbir tarafının olmadığının farkına varacaksınız.  Kentlerde oturan apartman sakinleri balkonlarında, ya da evlerinin bahçelerinde Bonsai ile uğraşırken kendilerini doğanın kucağında hissederler ve bir dereceye kadar kentleşmenin kaçınılmaz sonucu olan doğadan uzaklaşmanın eksikliğini gidermiş olurlar.

Küçücük Bir tek tohumdan yüzyıllar boyu yasayacak bir ağacın yetiştirilmesini temel alan Bonsai bakımı kavramı artık evrensel bir nitelik kazanmış durumdadır. Bonsai tutkusu bütün dünyada barışı sağlayacak köprülerin kurulmasına ve dünya ulusları arasında iyi niyet ve kardeşlik duygularının geliştirilmesine son derece olumlu katkılarda bulunabilecek bir sanat dalı olarak önemini daima koruyacaktır.

Anahtar Kelimeler : Bonsai bakımı, Bonsai bakımı inceliği, En güzel Bonsai çeşitleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder